Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

BUDAPEST DÍSZPOLGÁRA LETT DÖMÖTÖR ZOLTÁN OLIMPIAI BAJNOK

  Az ünnepségre Budapest napja alkalmából került sor.

 



 
Újpest büszkeségét, Dömötör Zoltánt Wintermantel Zsolt polgármester és Nagy István alpolgármester, fővárosi képviselők terjesztették fel az elismerésre.Dömötör Zoltán úszó, olimpiai bajnok vízilabdázó, edző 1953-ban érettségizett az újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban, majd a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem külkereskedelmi szakán szerzett diplomát. 1953-tól a Tűzoltóság Sport Club élsportolója,1954-ben úszásban Európa-bajnok volt.1958-ban és1962-ben az Európa-bajnok vízilabdacsapat tagjaként és a tornák gólkirályaként hallatta nevét. Az Újpesti Dózsa játékosaként három olimpián vett részt:1960-ban Rómában a harmadik helyezett,1964-ben Tokióban az aranyérmes,1968-ban Mexikóvárosban pedig a harmadik helyezést elért csapat tagja volt.

- Nagyon jól esik ez az elismerés, hiszen ha az ember már nem is aktív versenyző, a múltban teljesített eredményei megmaradnak, és jól tudni, hogy ezt mindenki méltányolja. Ha Újpestről el is költöztem egy ideje, a szívemben mindig újpesti leszek, hiszen ott születtem, ott kezdtem el sportolni és ott értem el a legnagyobb sikereimet is – hangsúlyozta a sportlegenda az ünnepséget követően.

– Dömötör Zoltán korosztályom egyik példaképe volt, aki a szovjet válogatottnak lőtt góljáról vált legendássá, amellyel olimpiai bajnoki címet szerzett csapatának és Magyarországnak. Rendszeresen visszajár hozzánk, találkozhatunk vele több jótékonysági rendezvényen, például a polgári bálon – méltatta a kitüntetettet az ünnepséget követőenaz Újpesti Naplónak Nagy István alpolgármester.

Képek

UTE Karate Szakosztály képei című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41